IgE sp. Orzech ziemny (F13)

,

IgE sp. Orzech ziemny (F13)

40,00 

Badanie IgE sp. Orzech ziemny (F13) to ilościowe oznaczenie przeciwciał klasy IgE specyficznych dla alergenów związanych z orzechem ziemnym.

Cel badania IgE sp. Orzech ziemny (F13):

Identyfikacja reakcji alergicznych na alergeny związane z orzechem ziemnym.

Alergia na orzech ziemny występuje u około 10% dzieci, z czego 2% stanowi alergię pierwotną, a reszta wynika z reakcji krzyżowych z alergenami pyłków roślinnych i pokarmowymi alergenami roślinnymi.

Alergia pierwotna może powodować silniejsze objawy, łącznie z uogólnioną anafilaksją zagrażającą życiu. Reakcje krzyżowe mogą objawiać się jako zespół pyłkowo-pokarmowy (PFS), zwłaszcza jako zespół alergii jamy ustnej (OAS).

Komponenty alergenów orzecha ziemnego:

Alergeny orzecha ziemnego zawierają prawie 20 składników, które wiążą specyficzne IgE. F13, obejmując wszystkie typy alergenów, jest kluczowym w oznaczaniu. Sprawdź badanie – Panel Rekombinanty Orzech Ziemny (Polycheck)

Wpływ przetwarzania:

Alergenność orzechów ziemnych wzrasta w wyniku pieczenia (150-170°C), a maleje w wyniku gotowania (100°C), co może być związane z wypłukiwaniem lekkich cząsteczek alergenów.

Bezpieczeństwo badania:

Oznaczenie alergenowo-specyficznej IgE nie niesie ryzyka dla pacjenta.

Termin

7 dni roboczych

Materiał

surowica

Pasek narzędzi ułatwień dostępu

IgE sp. Orzech ziemny (F13)IgE sp. Orzech ziemny (F13)
40,00 
Przewijanie do góry
Platforma zarządzania zgodami od Real Cookie Banner Call Now Button