IgE sp. Orzech włoski (F256)

,

IgE sp. Orzech włoski (F256)

40,00 

Badanie IgE sp. Orzech włoski (F256) to ilościowe oznaczenie przeciwciał klasy IgE specyficznych dla alergenów związanych z orzechem włoskim.

Cel badania IgE sp. Orzech włoski (F256):

Identyfikacja reakcji alergicznych na alergeny związane z orzechem włoskim.

Alergia na orzechy włoskie jest jedną z najczęściej spotykanych alergii pokarmowych zależnych od IgE, szczególnie wśród dzieci, gdzie częstość przekracza 4%.

Objawy alergii:

Alergia na orzechy włoskie może objawiać się w postaci ostrej, uogólnionej reakcji anafilaktycznej, co stanowi szczególne zagrożenie dla pacjentów.

Preparat antygenowy F256 zawiera różne składniki, takie jak Jug r 1 (białko spichrzowe), Jug r 3 (lipidowe białka transferowe LTP), inne białka spichrzowe, profiliny i krzyżowo reagujące determinanty węglowodanowe (CCD).

Wpływ temperatury i trawienia:

Jug r 1 i Jug r 3 są ciepłostałe i odporne na trawienie, co sprawia, że są składnikami odpornymi na procesy kulinarne.

Zalecenia dla uczulonych:

Osoby uczulone na orzechy włoskie powinny unikać surowych orzechów i orzechów poddawanych gotowaniu lub pieczeniu. Dodatkowo, mogą występować reakcje krzyżowe z innymi pokarmami, takimi jak brzoskwinie, jabłka i winogrona.

Bezpieczeństwo badania:

Oznaczenie alergenowo-specyficznej IgE nie stanowi zagrożenia dla pacjenta.

Termin

7 dni roboczych

Materiał

surowica

Scroll to Top
Platforma zarządzania zgodami od Real Cookie Banner Call Now Button