IgE sp. Orzech włoski (F256)

,

IgE sp. Orzech włoski (F256)

40,00 

Badanie IgE sp. Orzech włoski (F256) to ilościowe oznaczenie przeciwciał klasy IgE specyficznych dla alergenów związanych z orzechem włoskim.

Cel badania IgE sp. Orzech włoski (F256):

Identyfikacja reakcji alergicznych na alergeny związane z orzechem włoskim.

Alergia na orzechy włoskie jest jedną z najczęściej spotykanych alergii pokarmowych zależnych od IgE, szczególnie wśród dzieci, gdzie częstość przekracza 4%.

Objawy alergii:

Alergia na orzechy włoskie może objawiać się w postaci ostrej, uogólnionej reakcji anafilaktycznej, co stanowi szczególne zagrożenie dla pacjentów.

Preparat antygenowy F256 zawiera różne składniki, takie jak Jug r 1 (białko spichrzowe), Jug r 3 (lipidowe białka transferowe LTP), inne białka spichrzowe, profiliny i krzyżowo reagujące determinanty węglowodanowe (CCD).

Wpływ temperatury i trawienia:

Jug r 1 i Jug r 3 są ciepłostałe i odporne na trawienie, co sprawia, że są składnikami odpornymi na procesy kulinarne.

Zalecenia dla uczulonych:

Osoby uczulone na orzechy włoskie powinny unikać surowych orzechów i orzechów poddawanych gotowaniu lub pieczeniu. Dodatkowo, mogą występować reakcje krzyżowe z innymi pokarmami, takimi jak brzoskwinie, jabłka i winogrona.

Bezpieczeństwo badania:

Oznaczenie alergenowo-specyficznej IgE nie stanowi zagrożenia dla pacjenta.

Termin

7 dni roboczych

Materiał

surowica

Pasek narzędzi ułatwień dostępu

IgE sp. Orzech włoski (F256)IgE sp. Orzech włoski (F256)
40,00 
Przewijanie do góry
Platforma zarządzania zgodami od Real Cookie Banner Call Now Button