IgE sp. Ser cheddar (F81)

,

IgE sp. Ser cheddar (F81)

40,00 

Badanie IgE sp. Ser cheddar (F81) to ilościowe oznaczenie przeciwciał klasy IgE specyficznych dla alergenów naturalnie dojrzewającego cheddara. Jest to kluczowe narzędzie diagnostyczne w identyfikacji alergii na ser dojrzewający, który zawiera różnorodne alergeny mleka.

Charakterystyka Badania:

Spośród ponad 20 składników mleka odpowiedzialnych za alergię IgE-zależną, trzy główne alergeny to beta-laktoglobulina, alfa-laktoalbumina, i albumina surowicy bydlęcej (BSA). Dodatkowo, kazeina jest odporna na ciepło, a jednocześnie podatna na proteazy, co sprawia, że może wywoływać reakcje uczuleniowe.

Badanie obejmuje różne alergeny mleka, takie jak alfa-laktoalbumina, beta-laktoglobulina, BSA, kazeina, hydrolizat serwatki, jogurt, mleko pełne, mleko UHT, co jest istotne w diagnostyce różnicowej alergii na ser i przetwory mleczne.

Alergeny ciepłostałe:

Alergeny, takie jak beta-laktoglobulina, alfa-laktoalbumina i BSA, są ciepłostałe, co oznacza, że utrzymują swoją alergenność nawet po obróbce cieplnej.

Histamina w serach:

Cheddar i inne naturalnie dojrzewające sery zawierają histaminę, która jest mediatorem alergii IgE-zależnej, odpowiedzialnym za objawy uczulenia.

Termin

7 dni roboczych

Materiał

surowica

Scroll to Top
Platforma zarządzania zgodami od Real Cookie Banner Call Now Button