IgE sp. Ser cheddar (F81)

,

IgE sp. Ser cheddar (F81)

40,00 

Badanie IgE sp. Ser cheddar (F81) to ilościowe oznaczenie przeciwciał klasy IgE specyficznych dla alergenów naturalnie dojrzewającego cheddara. Jest to kluczowe narzędzie diagnostyczne w identyfikacji alergii na ser dojrzewający, który zawiera różnorodne alergeny mleka.

Charakterystyka Badania:

Spośród ponad 20 składników mleka odpowiedzialnych za alergię IgE-zależną, trzy główne alergeny to beta-laktoglobulina, alfa-laktoalbumina, i albumina surowicy bydlęcej (BSA). Dodatkowo, kazeina jest odporna na ciepło, a jednocześnie podatna na proteazy, co sprawia, że może wywoływać reakcje uczuleniowe.

Badanie obejmuje różne alergeny mleka, takie jak alfa-laktoalbumina, beta-laktoglobulina, BSA, kazeina, hydrolizat serwatki, jogurt, mleko pełne, mleko UHT, co jest istotne w diagnostyce różnicowej alergii na ser i przetwory mleczne.

Alergeny ciepłostałe:

Alergeny, takie jak beta-laktoglobulina, alfa-laktoalbumina i BSA, są ciepłostałe, co oznacza, że utrzymują swoją alergenność nawet po obróbce cieplnej.

Histamina w serach:

Cheddar i inne naturalnie dojrzewające sery zawierają histaminę, która jest mediatorem alergii IgE-zależnej, odpowiedzialnym za objawy uczulenia.

Termin

7 dni roboczych

Materiał

surowica

Pasek narzędzi ułatwień dostępu

IgE sp. Ser cheddar (F81)IgE sp. Ser cheddar (F81)
40,00 
Przewijanie do góry
Platforma zarządzania zgodami od Real Cookie Banner Call Now Button