IgE sp. Pieprz czarny (F280)

,

IgE sp. Pieprz czarny (F280)

40,00 

Badanie IgE sp. Pieprz Czarny (F280) to ilościowe oznaczenie in vitro przeciwciał klasy IgE specyficznych dla alergenów związanych z pieprzem czarnym.

Charakterystyka badania IgE sp. Pieprz czarny (F280):

Pieprz czarny, zielony, biały i czerwony pochodzą z owoców tej samej rośliny Piper nigrum.

Pieprz czarny jest wytwarzany z suszonych, niedojrzałych owoców, pieprz zielony z bardzo wcześnie zbieranych owoców, pieprz biały z dojrzałych owoców po usunięciu łupków, a pieprz czerwony z dojrzałych owoców.

Ze względu na różnice w fazach dojrzałości owoców wykorzystywanych do produkcji, poszczególne rodzaje pieprzu-przyprawy mogą mieć różną alergenność.

Czarny i zielony pieprz wykazują reaktywność krzyżową oraz mogą manifestować się jako zespół pyłkowo-pokarmowy, PFS, związany z bylicą, selerem i przyprawami.

Związki z alergią pokarmową i Zespołem Pyłkowo-Pokarmowym:

Alergia na pieprz (F280) często występuje u osób uczulonych na pyłki bylicy lub brzozy.

Objawy Alergii:

Objawy alergii pokarmowej lub skórnej mogą być słabe, ale również może wystąpić uogólniona silna reakcja anafilaktyczna, zwłaszcza przy długotrwałej ekspozycji na „ukryty” alergen.

Bezpieczeństwo Badania:

Oznaczenie alergenowo-specyficznej IgE in vitro nie stanowi zagrożenia dla badanego.

Termin

7 dni roboczych

Materiał

surowica

Scroll to Top
Platforma zarządzania zgodami od Real Cookie Banner Call Now Button