IgE sp. Pieprz czarny (F280)

,

IgE sp. Pieprz czarny (F280)

40,00 

Badanie IgE sp. Pieprz Czarny (F280) to ilościowe oznaczenie in vitro przeciwciał klasy IgE specyficznych dla alergenów związanych z pieprzem czarnym.

Charakterystyka badania IgE sp. Pieprz czarny (F280):

Pieprz czarny, zielony, biały i czerwony pochodzą z owoców tej samej rośliny Piper nigrum.

Pieprz czarny jest wytwarzany z suszonych, niedojrzałych owoców, pieprz zielony z bardzo wcześnie zbieranych owoców, pieprz biały z dojrzałych owoców po usunięciu łupków, a pieprz czerwony z dojrzałych owoców.

Ze względu na różnice w fazach dojrzałości owoców wykorzystywanych do produkcji, poszczególne rodzaje pieprzu-przyprawy mogą mieć różną alergenność.

Czarny i zielony pieprz wykazują reaktywność krzyżową oraz mogą manifestować się jako zespół pyłkowo-pokarmowy, PFS, związany z bylicą, selerem i przyprawami.

Związki z alergią pokarmową i Zespołem Pyłkowo-Pokarmowym:

Alergia na pieprz (F280) często występuje u osób uczulonych na pyłki bylicy lub brzozy.

Objawy Alergii:

Objawy alergii pokarmowej lub skórnej mogą być słabe, ale również może wystąpić uogólniona silna reakcja anafilaktyczna, zwłaszcza przy długotrwałej ekspozycji na „ukryty” alergen.

Bezpieczeństwo Badania:

Oznaczenie alergenowo-specyficznej IgE in vitro nie stanowi zagrożenia dla badanego.

Termin

7 dni roboczych

Materiał

surowica

Pasek narzędzi ułatwień dostępu

IgE sp. Pieprz czarny (F280)IgE sp. Pieprz czarny (F280)
40,00 
Przewijanie do góry
Platforma zarządzania zgodami od Real Cookie Banner Call Now Button