IgE sp. Kawa (F221)

,

IgE sp. Kawa (F221)

40,00 

Badanie IgE sp. Kawa (F221) to ilościowe oznaczenie stężenia przeciwciał klasy IgE specyficznych dla alergenów kawy palonej.

Cel badania IgE sp. Kawa (F221):

Ilościowe oznaczenie stężenia przeciwciał klasy IgE specyficznych dla alergenów kawy palonej (F221) w surowicy krwi.

Alergeny obejmują składniki kawy palonej, z których mogą pochodzić potencjalne substancje uczulające. Alergia na kawę paloną jest rzadka w porównaniu do alergii na inne substancje. Objawy alergii pokarmowej na kawę paloną są opisane jako migrena, zapalenie żołądka i jelit, bóle głowy w okresie pylenia, złe samopoczucie, oraz wysypka.

Alergia zawodowa:

Częściej kawa wywołuje uczulenie jako alergen zawodowy u pracowników przetwórstwa i pakowania kawy. Nasiona kawy zielonej są silniejszym alergenem niż kawa palona, ze względu na wrażliwość większości alergenów na proces palenia.

Objawy alergii zawodowej:

Uczulenie objawia się astmą, katarem alergicznym, alergicznym zapaleniem spojówek u osób pracujących z kawą.

Kawa instant:

Kawa instant może wykazywać inny potencjał alergenny niż kawa ziarnista, ze względu na dodatki, takie jak cykoria, ciecierzyca, zboża, warzywa.

Termin

7 dni roboczych

Materiał

surowica

Scroll to Top
Platforma zarządzania zgodami od Real Cookie Banner Call Now Button